Tenniskids

 

Tenniskids biedt de jongste spelers uitgekiende leuke en leerzame tennislessen, waardoor ze eerder het spel kunnen spelen dan nu vaak het geval is. Dit doen we door klein te beginnen.

In 3 fasen bereidt de trainer de jongste jeugd voor op het grote werk dus op een grote baan met echte ballen. De drie fasen zijn rood, oranje en groen. Elke fase heeft zijn eigen baanafmeting en balsoort.

In de rode fase (5-9 Jaar) spelen de kinderen op een kwart baan met grote gele ballen die lekker langzaam zijn en die niet zo hard gaan. De kinderen starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie nemen deel aan veel leuke fun activiteiten en spelen kleine wedstrijden. Ook in rood zijn er drie stappen. In elke stap krijgen de kinderen stickers in hun stickerboek voor aangeleerde vaardigheden. Bij een vol stickerboek krijgen de kinderen een diploma en een sleutelhanger. Zodra de laatste stap is volbracht gaat het kind naar de oranje fase.

In de oranje fase wordt de baan alweer een stuk groter en de ballen iets sneller. De kinderen zijn dan ook groter en sterker en kunnen de bal gemakkelijker terugslaan. Ze leren nieuwe slagen en technieken die ze kunnen gebruiken als er straks op een grote baan wordt gespeeld. Na de drie stappen van oranje gaan de kinderen naar groen. Leeftijd van 8-11 jaar.

WORLD TOUR: Voor de rode en oranje kids zijn er elke 1e zondagochtend van de maand maart t/m november leuke wedstrijdjes tegen kinderen van andere tennisclubs. In principe worden alle kinderen daarvoor benaderd en ingedeeld in teams van 4-12 personen. Wanneer je een keer niet kunt meldt je je netjes af bij je teamcaptain.

In de groene fase spelen de kinderen op een hele baan maar nog wel met iets langzamere ballen. De techniek en tactiek worden in deze fase verder ontwikkeld, evenals de atletische vaardigheid. We gaan nu al denken om competitietennis te gaan spelen (woensdagmiddag). Na het volbrengen van groen zijn de kinderen klaar voor het echte werk en ontvangen ze een officieel diploma van de tennisbond. In deze fase zijn de kinderen 10-12 jaar oud.

Tennisvereniging ETC is een officiële Tenniskids club. Onze trainers hebben een speciale cursus gevolgd om Tenniskids te kunnen geven. Daarnaast hebben we een actieve jeugdcommissie die naast de Tenniskidslessen leuke (tennis) activiteiten organiseert voor de kinderen. Allerlei toernooitjes tegen elkaar of je mag je vriendjes en vriendinnetjes een keer uitnodigen en we hebben een toernooi waarbij de kinderen samen met een volwassene tegen elkaar spelen.

 

Lijkt dit u iets voor uw kinderen meldt u zich dan aan bij de ETC Tennisschool. In maart en eind augustus/begin september zijn er diverse mogelijkheden om met lessen te beginnen. Informeer bij de trainer Peter Bakker via [email protected] of 06-47134843.