Nieuws

Onze Anton Dijkhuis is KNLTB vrijwilliger van het jaar 2017!

Op het vijfde KNLTB Jaarcongres in Rotterdam werd de Zwarte Tulp voor de Vrijwilliger van het Jaar uitgereikt. De prestigieuze prijs ging deze keer naar Anton Dijkhuis, onze oud-voorzitter! Dik verdiend natuurlijk, van harte Anton!

Dit schreef de KNLTB over de uitreiking:

‘Eigenlijk te veel eer’
De titel Vrijwilliger van het Jaar was voor Anton Dijkhuis. Hij is de voorzitter van de Edese Tennis Club (ETC), maar in de praktijk is hij werkelijk van alle markten thuis, zo stelde ETC zelf al toen Dijkhuis werd voorgedragen. ‘Hij heeft in een zware tijd van de club moeilijke, maar noodzakelijke beslissingen genomen. Daarnaast is hij een verbindende factor binnen de club, betrekt hij iedereen bij de huidige ontwikkelingen en zorgt hij dat de club steeds levendiger wordt.’

De jury kan dat alleen maat beamen: “De betrokkenheid van de leden is enorm toegenomen en de nieuwe visie, gedoopt ‘de droom ETC 2020’, wordt breed gedragen. Sportief – Gezellig – Samen is het motto in Ede. Kortom; een sfeervolle plek om samen te tennissen en elkaar te ontmoeten. Voor zijn verdiensten voor ETC, waaronder zijn ongelofelijke doortastendheid, vasthoudendheid en enthousiasme verdient Anton Dijkhuis met recht de titel: ‘Verenigingsvrijwilliger van het jaar 2017’.

Voor Dijkhuis had de timing haast niet beter gekund, want eind november nam hij afscheid als voorzitter. “Het succes wat aan mij wordt toegeschreven, vind ik eigenlijk te veel eer”, reageert hij. “Ik had eigenlijk op het podium nog willen zeggen: we hebben niet één vrijwilliger van het jaar, we hebben er honderd. We zijn in 3 à 4 jaar tijd van vijf actieve vrijwilligers gegroeid naar honderd. Dat heb ik misschien met een denktank in gang gezet, maar wat er daarna allemaal gebeurde, kwam niet alleen door mij, maar door heel veel mensen. Enthousiasme kweekt enthousiasme, zeggen ze weleens. En dat is er gebeurd. Maar dat je eigen club zo mooi over je denkt, daar word ik wel even stil van.”

“Het is een wonder!”
Dijkhuis heeft eveneens een aantal duidelijke adviezen voor andere verenigingen: “Breng een groep mensen bij elkaar en schrijf je droom op één A4-tje. Maak vooral geen dik beleidsplan, maar laat mensen doen waar ze goed in zijn. Probeer nieuwe initiatieven neer te zetten en ga daarbij vooral in overleg met de KNLTB Accountmanagers. We hebben enkele heel lastige problemen moeten oplossen. Daar ben ik vaak wel de kartrekker in geweest, maar de Accountmanagers zijn een enorme steun geweest.” En ook Dijkhuis steekt zijn vreugde over de prijs niet onder stoelen of banken: “Het is een wonder!”

En ze maakten deze mooie video: