Wie is Gerard?

In augustus hoop ik 64 jaar te worden, ik ben 42 jaar getrouwd met Yvonne en wij hebben 2 kinderen en in september verwachten wij ons 5e kleinkind. De rode draad in mijn leven vanaf mijn 21e jaar is het omgaan met mensen waarin de laatste 25 jaar ook dienstverlening een belangrijk onderdeel daarvan is. Leiding geven aan een groep om samen met hen de doelstellingen te halen heb ik veel ervaring mee en vindt het nog steeds plezierig om te doen.

In het dagelijkse werkbare leven ben ik Medisch Pedicure met een eigen onderneming en een nagenoeg volle praktijk. Naast het echtgenoot, vader en opa zijn heb ik nog veel ruimte om mij nuttige te maken voor de maatschappij. Ik ben een verenigingsmens en zet mij daar graag voor in.

Wat is je motivatie om je kandidaat te stellen?

In het afgelopen voorjaar vernam ik dat er zich nog geen kandidaat voorzitter had gemeld na de eerste oproep in november 2019.  Ik heb 14 jaar met veel plezier gewerkt op ETC. Ik ken de club en vele leden goed. Ik ben 4 jaar weggeweest en sinds augustus 2019 ben ik weer lid geworden omdat ik mij nog steeds betrokken voel bij de club.

Ik heb in die 14 jaar heel veel mooie dingen mogen doen en zien gebeuren. O.a. Heideweek toernooien, Orange-cup, ETC open toernooien, 4 jaar de Nationale Tennis Kampioenschappen, competitieleider mogen zijn, competitiespelers van maaltijden voorzien en feesten verzorgd.

Ik vind het plezierig om in een leiding gevende functie samen met een groep mensen doelstellingen te halen. Ik ben een verenigingsmens en wil mij graag voor ETC inzetten. De functie van voorzitter wil ik dan ook graag op mij nemen om samen met het team bestuursleden richting te geven aan de club.

Hoe zie je ETC over 3 jaar

ETC is dan nog steeds de grootste club van Ede, een groeiende en bloeiende club waar veel sfeer en saamhorigheid heerst. Het ledenaantal zal richting de 650 zijn. De banen en het park goed verzorgd met een goed onderhouden clubhuis. Een mooi geëgaliseerd terras met degelijk meubilair met een mooie uitstraling. Clubleden die de vele voorkomende clubtaken met veel plezier komen uitvoeren. Omdat er vele mooie toernooien worden georganiseerd willen de sponsors allemaal op de beste plek zichtbaar te zijn.

Een club waar de saamhorigheid, gezelligheid en sportiviteit hoog in het vaandel staat.

Hoe geef jij leiding aan de club?

Ik ben zeker een participatief leider. Als leider zal ik onderwerpen en ideeën aanbrengen waar desbetreffende groep, bestuur, commissie, in kan meedenken en dan zullen er altijd democratische besluiten genomen worden, de meeste stemmen gelden dus. Door mijn 14 jaar ervaring op de ETC kan ik op vele gebieden mijn ervaringen delen en richtingen aangeven.

Hoe kijk je aan tegen clubtaken

Pure noodzaak! Daar zit ook een groot voordeel aan: saamhorigheid!

Gezien het ledenaantal kan het simpelweg niet anders. Toen de ETC nog duizend leden had kon het zich een Groundsman en een clubhuisbeheerder veroorloven. Baanonderhoud, Parkonderhoud, schoonmaken van kleedkamers, toiletten, clubhuis en bardiensten werden allemaal gedaan.

Met het leden aantal van net boven de 500 is daar geen budget meer voor. We willen allemaal blijven tennissen op een goede baan en een mooi park. Een drankje en versnapering na het tennissen  is ook wenselijk.

Vanaf 2021 wordt het voor vele leden verplicht. Exacte uitwerking moet nog gedaan worden. Hierop wil ik niet vooruit lopen maar dat we het samen moeten doen is 100% duidelijk.