Nieuws

Jaaps column: Een topevenement

Voor veel mensen is Wimbledon het Walhalla van de tennissport. Als ze de kans krijgen, gaan ze erheen om de toppers eens van dichtbij in actie te zien. Ze hebben er veel geld voor over om de nummer 1 van de wereld op halve kracht te zien winnen van de nummer 243. Eigenlijk wordt het pas interessant vanaf de kwartfinales. Naast het (top)tennis doen de aardbeien met slagroom het natuurlijk ook altijd heel goed op Wimbledon. Maar ondanks dat is er een veel mooier tennistoernooi.

Bij dat toernooi komen geen toptennissers, maar wel veel spelers en speelsters van een ongeveer gelijk niveau. Wie hier op halve kracht gaat spelen, verliest zijn partij, dus iedereen zet zijn beste beentje voor. Voor het publiek is het altijd een groot spektakel, er worden wereldballen geslagen afgewisseld met mis hits, net als op Wimbledon. De spanning is groot, omdat de spelers weinig voor elkaar onderdoen. Behalve het spektakel op de banen is er ook op de tribunes veel te beleven. De toeschouwers worden regelmatig getrakteerd op allerlei hapjes, van ijs tot hamburgers en van fruit tot braadworsten. Het publiek wordt getrakteerd, dat betekent dat al die hapjes gratis zijn. Dat is wel even iets anders dan een dure bak aardbeien met slagroom. Ook de entree is gratis, iedereen kan komen genieten van mooi tennis zonder ook maar één cent te betalen.

Voor de spelers is het ook een fantastisch toernooi, voor menigeen zelfs het hoogtepunt van het tennisjaar. Dat komt door een organisatie die staat als een huis. Alles zit perfect in elkaar en het hele toernooi verloopt zonder storingen. De organisatie heeft zelfs het weer geregeld. Alleen bij aanvang van het toernooi drukt iemand even op een verkeerde knop, maar na een paar wedstrijden klaart het weer op. De rest van de week wordt de verkeerde knop niet meer ingedrukt.

Naast deze geweldige organisatie zijn er ook de sponsoren. Hoofdsponsor Tennis Store NL, en de co-sponsoren Drukkerij Van Eden en de Edese Tennisclub. Daarnaast hebben veel adverteerders hun medewerking verleend. Zonder deze sponsoren en de adverteerders zou het toernooi niet mogelijk zijn in deze vorm. Zij zorgen voor de prijzen en mede voor de hapjes voor het publiek. Echt een fantastisch toernooi waar Wimbledon en alle andere toernooien een puntje aan kunnen zuigen. Hulde aan het hele organisatieteam en sponsoren van ons mooie HEIDEWEEKTENNISTOERNOOI.

Jaap van Ree