CompetitieNieuws

Inschrijving KNLTB competitie 2020

Beste tennissers,

De KNLTB heeft besloten om het wedstrijd aanbod van de voorjaarscompetitie in het najaar aan te bieden. Teams of juniorleden die zich voor de voorjaarscompetitie hebben ingeschreven, hoeven zich niet opnieuw in te schrijven. De aanvoerders van de senioren teams worden door de CTC benaderd met de vraag of zij de inschrijving willen handhaven of zich willen terugtrekken. De trainers zullen dit met de junioren bespreken.

Er is op alle dagen nog plaats voor extra teams. Dus heb je je niet opgegeven voor de voorjaarscompetitie, maar wil je eigenlijk toch graag competitie spelen, dan is dit je kans om je op te geven voor de competitie die vanaf begin september van start gaat.
Er zijn verschillende soorten competities waaraan je kunt deelnemen. Ook dit jaar wordt de 8&9-competitie op de donderdagavond en zondagavond aangeboden.
De 8&9-competitie is bedoeld voor iedereen die net begonnen is met tennis of voor degenen met speelsterkte 8 en 9 die al een poosje tennissen maar nog nooit competitie hebben gespeeld. Bij deze competitie wordt “compact spelen” toegepast, d.w.z. dat er bij de stand 40-40 het Beslissend Punt Systeeem (BPS) wordt toegepast, en dat de 3e set een wedstrijd tiebreak wordt.
In alle andere competities blijft het gewone systeem van tellen gehandhaafd, m.u.v. de derde set in de dubbelpartijen. Hiervoor geldt dat de derde set door een wedstrijd tie-break (tot 10 punten met 2 punten verschil) wordt vervangen.

De speeldata (inclusief de reservedagen) zijn bekend. De overige voorwaarden voor deelname aan de voorjaarscompetitie 2020 kun je hier lezen. Inschrijving is mogelijk tot en met 20 juni 2020.

Junioren

Voor de junioren geldt dat zij zich individueel inschrijven. De CTC stelt in overleg met de trainers de teams samen. De competitiebijdrage wordt aan het begin van de competitie per juniorlid geïnd. Voor juniorleden is de competitiebijdrage €22,50. Er wordt vanuit gegaan dat een juniorenteam per wedstrijd 2 nieuwe blikken ballen krijgt. Als een juniorenenteam 4 blikken ballen per wedstrijd wil, moet het team €40 extra betalen.
Juniorleden die meespelen in de seniorencompetitie vallen onder de voorwaarden die gelden voor senioren.

Senioren

Senioren kunnen zich zowel als team als individueel inschrijven. De competitiebijdrage zal bij de teamcaptain aan het begin van de competitie worden geïnd. De competitie-bijdrage bestaat uit de KNLTB bijdrage, kosten voor ballen en onderhoud aan de banen. De competitiebijdrage is voor teams die spelen op:

  • Dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag: €100,- per team
  • 8&9 competitie € 70,- per team
  • Zondag gemengd 35+, dames- heren- en gemengd dubbel €100,- per team
  • Zondag dames, heren en gemend €150,- per team*

*het is voor deze zondag teams mogelijk om te kiezen voor het gebruiken van 2 blikken nieuwe ballen per wedstrijd i.p.v. 4. In dat geval wordt de teambijdrage €100,-. Een tegenstander mag eisen dat er wel 4 blikken nieuwe ballen worden gebruikt. In dat geval moet het team aan de bar nog nieuwe blikken ballen aanschaffen à 8,- per blik.

Teams bestaan uit minimaal 4 personen, m.u.v. de 8&9 competitie, waar het minimale team uit 3 personen bestaat.
Het aantal teams dat kan deelnemen op een bepaalde competitiedag is beperkt. Maximaal aantal inschrijvingen:

  • donderdagavond: 2 teams
  • vrijdagavond: 6 teams
  • zaterdag overdag: 14 teams
  • zondag overdag: 14 teams (inclusief junioren)
  • Zondag 8&9: 4 teams, als extra beperking voor de zondag geldt dat maximaal 4 gemengde teams (m.u.v. 35+ en gemengd dubbel) kunnen deelnemen.

Als het aantal aanmeldingen voor een bepaalde dag het maximum aantal overschrijdt, dan zal er overleg worden gevoerd met de betrokken teams of ze wellicht op een andere dag kunnen gaan spelen. In het uiterste geval zal er worden geloot. Teams die zich al voor de voorjaarscompetitie hebben aangemeld, zijn al geplaatst.

In de ALV van 20 november is besloten dat de vereniging gaat proefdraaien met verplichte clubtaken voor alle leden. Hiervoor zal gebruik worden gemaakt van de KNLTB-Club app. We streven er naar om voor de voorjaarscompetitie alle leden de mogelijkheid te geven om zich voor bardiensten in te schrijven. Houd er rekening mee dat tijdens de competitie toch een extra inzet van de competitieteams wordt gevraagd om alle diensten te vullen.

Voor de teamcaptains zal een informatieavond worden gehouden voor de aanvang van de competitie, waarbij tevens de ballen en wedstrijdformulieren kunnen worden opgehaald.

We wensen jullie een leuke en sportieve competitie toe!

De CTC,

Antje, Reinier, Niek en Mieke

Voor vragen en inschrijven kun je mailen naar competitie@etc-ede.nl

Inschrijfformulieren